Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vízőr organikus talajkondicionáló tudnivalók

Mi a VízŐr? Miért érdemes a háztartástól egészen a gazdaságig használni? Hogyan forradalmasítja a növények tartását?

Ezeket és ezekhez hasonló kérdéseket kaptunk az elmúlt több mint fél évben így a Water and Soil csapata úgy döntött, összefoglalja a kérdésekre adott válaszokat egy cikkben. Találkoztál velünk? Használod már a termékünket? Gondolkodtál róla, hogy használd? Olvass tovább, hogy minden kérdésedre választ kapj!

A Water Retainer (VízŐr)egy organikus alapokon nyugvó talajkondicionáló készítmény, amelyet kémiai, mikrobiológiai, illetve állattenyésztési, növénytermesztési szakemberek fejlesztettek. Tehát igen, a terméket organikus gazdaságban is nyugodtan lehet alkalmazni!

A termék azáltal, hogy megőrzi a nedvességet a talajban csökkenti az öntözővíz felhasználást és az aszály okozta kiszáradást. A VízŐr talajkondicionáló segít abban, hogy a talajban stabilabb nedvességszintet tartsunk fenn. Az ingadozó vízellátásnak vége, a talajban lévő víz folyamatosan és egyenletesen fogja érni a növényt, így biztosítva egészségesebb környezetet a számára!

Elősegíti az adagolt tápanyagok hasznosulását és a talaj mikrobiológiai életéhez egészségesebb feltételeket biztosít. Valóban, attól még, hogy a növényeidet külön tápanyaggal látod el, egyáltalán nem biztos, hogy egészségesebbek lesznek. A tápanyagok hasznosulására legalább annyira érdemes odafigyelned mint a tápanyagok jelenlétére, ezt pedig a megfelelő talajkondíciók biztosításával tudod megvalósítani!

A termék organikus alapú és azáltal, hogy csökkenti a talaj párolgását (evaporációját), alkalmazásával akár 50%-al csökkenthetjük az öntözési költségeket szántóföldi növények-, zöldségek-, szőlő- és gyümölcs vagy akár még gombatermesztés esetében is. Öntözetlen művelésben történő alkalmazás esetén jelentősen akár 1-2 x megnő a növények aszálytűrő képessége, az aszálytűrés ideje, ezáltal jobb minőségű és nagyobb mennyiségű termés várható és ez nem csak mezőgazdasági környezetben igaz. Mindannyian voltunk már abban a cipőben, hogy hosszabb időre kellett elutaznunk, így a növényeinket vagy jó előre meg kellett locsolnunk, vagy másra kellett bíznunk a locsolást. Erre is megoldást nyújt a VízŐr! Nyugodtan magára hagyhatod növényeidet akár hetekre is öntözés nélkül, mire hazatérsz, a növényeid egészségesebbek lesznek mint mielőtt elmentél!

A vizsgálatok azt mutatják, hogy a talaj kiegyensúlyozottabb vízháztartása következtében javulhat a műtrágyák hasznosulása, intenzívebbé válik a talajlakó mikroorganizmusok működése. A hatás fenntartása érdekében a kezelés ismétlése szükséges 2-3 hónap után.

 

A XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok
keretében meghirdetett „MAGYAR NÖVÉNYTERMESZTÉSÉRT
TERMÉKDÍJ PÁLYÁZAT 2016” nagydíját
a Water Retainer (VízŐr®) nyerte el.

 

 

Hogyan segít Neked a Water Retainer-VízŐr?

  • Időt, pénzt takarít meg!
  • Ritkábban kell öntöznie!
  • Csökkenti a víz- és villanyszámlát!
  • Javíthatja a talaj termőképességét!
  • A kerti zöldségek ízletesebbek lesznek!
  • A kijuttatott trágya jobban hasznosul

Hogyan használd a Water Retainer-VízŐrt?

  • Felhasználás előtt fel kell rázni vagy keverni a készítményt!
  • A bekevert oldatot kézi vagy gépi permetezővel, egyenletesen, vékony rétegben kell a területre kijuttatni !
  • Nem szükséges bedolgozni a talajba!
  • Nem kell bemosni a talajba!
AKCIÓ!
2013. 12. 08. 18:19:56
AKCIÓ!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque ultricies a nunc ac luctus. Maecenas justo sapien, vehicula at magna efficitur, hendrerit interdum tellus. Phasellus tellus tortor, luctus eu risus pulvinar, venenatis scelerisque metus. 

50%-OS AKCIÓ!
2013. 11. 19. 16:17:32
50%-OS AKCIÓ!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque ultricies a nunc ac luctus. Maecenas justo sapien, vehicula at magna efficitur, hendrerit interdum tellus. Phasellus tellus tortor, luctus eu risus pulvinar, venenatis scelerisque metus. 

Őszi akció!
2013. 11. 03. 13:01:53
Őszi akció!

Tekintse meg reklámfilmünket!